Chess Wise zorgt voor duurzame leeromgeving Stenden

Stenden Hogeschool kiest voor slimme led verlichting en daarmee voor een duurzame, gezonde leeromgeving

Stenden Hogeschool heeft een vooruitstrevende kijk op de impact van verlichting, niet alleen ten aanzien van energiebesparing maar ook ten aanzien van het welzijn en de productiviteit van haar studenten en docenten.
In 2015 was Stenden al begonnen met het vervangen van oude TL verlichting in klaslokalen en inmiddels hangt er door een groot deel van het gebouw ledverlichting die precies is afgestemd op de ideale lichtomstandigheden voor studie en lesgeven.
In samenwerking met LEDSGOGREENER mag Chess Wise daar nu een extra dimensie aan toe voegen.
In 23 ruimtes worden LED panelen geplaatst die zijn voorzien van onze BLC’s. De BLC’s zorgen ervoor dat de LED panelen ‘slim’ worden en met elkaar een draadloos netwerk vormen. Aan dit netwerk worden vervolgens draadloze sensoren en schakelaars toegevoegd. Het resultaat is een slimme verlichting infrastructuur waarvan je het gedrag vrij kunt bepalen op basis van tijd, het aanwezige zonlicht en de aanwezigheid van mensen.

In samenwerking met Leds Go Greener maakt Chess Wise zich hard voor een transitie naar betaalbare, duurzame en slimme verlichtingssystemen voor bestaande bouw zoals kantoren, scholen en ziekenhuizen. Het Wireleds® Lighting Systeem waarmee Stenden nu de primeur heeft, wordt binnenkort uitgebreid met meer producten waardoor bestaande verlichtingsinfrastructuren nu eindelijk direct, zonder zorgen, zonder torenhoge investeringen, getransformeerd kunnen worden in slimme verlichtingsinfrastructuren.

Chess Wise kunt u ontmoeten op de LED Expo op stand D11
Meer info? Neem een kijkje op de website.

Solarmagazine installicht Uneto-Vni